fredag 8 juni 2012

Lagerbladsträd

Lagerblad är också ett måste i mitt kök. Jag minns som liten att min mormor alltid stoppade i ett blad eller två i köttgrytan eller köttfärssåsen. De tråkiga torkade bladen gjorde att det doftade fantastiskt i hela köket. Detta har jag fortsatt använda men blev så glad då jag fann ett lagerbladsträd. Liten krukväxt som idag är jätte stor.

Jag plockar och plockar bladen, det kommer hela tiden nya. Den får varje år komma ut under sommar och höst på altanen. Den älskar då det regnar. Bladen pekar då rakt uppåt som om den ville tillbedja regnguden. Bladen doftar inte mycket då den är torr utan det är när de fuktas som aromen släpps loss. Så vid ett regnväder kan det löna sig att gå ut en sväng på altanen bara för att njuta och inse att det finns någon eller något som uppskattar regnet.

Regn behövs men kan gott komma på natten.

1 kommentar:

  1. Lagerblad är fint, inte minst till vilt! Måste vara utmärkt oxå med din helt oumbärliga vitlök o chilisorter. Hemodlat måste ju smaka helt annorlunda än den som finns i affären? Dina gör det i alla fall!

    SvaraRadera